VAGA MONT je preduzeće za proizvodnju i servis vaga. Imamo dugu tradiciju na prostoru ex-Jugoslavije. Firma je osnovana 1937.godine pod imenom "Tubić" da bi 1949.godine prerasla u preduzeće "VAGA". Centrala firme bila je u Beogradu, a imali smo postojeće servise u svim republikama bivše Jugoslavije. 1992.godine došlo je do reorganizacije preduzeća i nastavili smo sa radom pod novim imenom "VAGA MONT".
Sarađujući sa najpoznatijim svetskim proizvođačima elektronske opreme kao što su ‘'PHILIPS'', ‘'HBM'', ‘'Sartorius ‘'VISHAY(REVERE, TEDEA), FLINTEC, DIBAL... postali smo brend u vagarstvu na ovim prostorima, a od 2008.godine smo postali zvanični distributer poznatog proizvođača vagarske opreme ‘'SENSOCAR'' Španija.
Od 2017-te godine uspostavili smo saradnju sasvetski poznatim proizvođačem vaga ‘'SOEHNLE'' Nemačka tako da smo u prilici da odgovrimo na sve zahteve za merenjem u trgovini i industriji.

Korisnici naših usluga su najpoznatije i najuspešnije firme kao: ‘'Naftna Industrija Srbije'', ‘'Elektroprivreda Srbije'', ‘'ŽELEZNICE SRBIJE'', ‘'MESSER TEHNOGAS'', ‘'COCA-COLA'', ‘'Železara Smederevo'', ‘'Uprava Carina Republike Srbije'',‘'Victoria Group'', ‘'Titan Cementara Kosjerić'', ‘'Beogradska Pekarska Industrija''...

Upravna zgrada sa proizvodnom halom nalazi se na opštini Čukarica kod Hipodroma, u krugu stare šećerane - ulaz iz Radničke ulice.