VAGA MONT je preduzeće za proizvodnju i servis vaga. Imamo dugu tradiciju na prostoru ex-Jugoslavije. Firma je osnovana 1937.godine pod imenom "Tubić" da bi 1949.godine prerasla u preduzeće "VAGA". Centrala firme bila je u Beogradu, a imali smo postojeće servise u svim republikama bivše Jugoslavije. 1992.godine došlo je do reorganizacije preduzeća i nastavili smo sa radom pod novim imenom "VAGA MONT".
Sarađujući sa najpoznatijim svetskim proizvođačima elektronske opreme kao što su PHILIPS, HBM, VISHAY(REVERE, TEDEA), FLINTEC, DIBAL... postali smo brend u vagarstvu na ovim prostorima, a od 2008.godine smo postali zvanični distributer jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača vaga i vagarske opreme SARTORIUS.
Korisnici naših usluga su najpoznatije i najuspešnije firme kao: NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE, VALJAONICA BAKRA SEVOJNO, ŽELEZNICE SRBIJE, MESSER TEHNOGAS, COCA-COLA, REPUBLIČKA CARINA, BEOGRADSKA PEKARSKA INDUSTRIJA...

Upravna zgrada sa proizvodnom halom nalazi se na opštini Čukarica kod Hipodroma, u krugu stare šećerane - ulaz iz Radničke ulice.